תקשורת (שר)מוטה
בדמוקרטיה בריאה התקשורת חופשית. בדיקטטורה, התקשורת מגויסת. בדמוקרטיה הישראלית, התקשורת לא מגויסת ולא חופשית- מתמסרת. נותנת את עצמה, עם כל הקונוטציה של המילה "נותנת". בקיצור, תקשורת (שר)מוטה. לכתבה המלאה...
אוקטובר 2011
א ב ג ד ה ו ש
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

למשבר הזה יש אימא- התקשורת

למשבר הזה יש אימא- התקשורת

מישנה: צריך לזכור שלהתפטרות המתמחים יש אח"כ. הנשארים יכרעו תחת העומס, וחולים ימותו. אני אגיד את זה עוד פעם: הרופאים הנשארים יכרעו תחת הנטל- וחולים ימותו. נו? האם התוצאה הזאת לא עושה את ההתפטרות לאסורה?…

אין אדם בעולם שלא מבין שהמקצוע הכי חשוב עלי אדמות, הוא מקצוע הרפואה. אין אדם בעולם שיש לו זכות מוסרית לדלל את תחושת התודה האינסופית, שהוא חייב לכל מי שבחר במקצוע הרפואה. ואחרי שאמרתי את זה, אני חש שכותבי מכתב ההתפטרות עשו מעשה אסור. התפטרות פירושה הפקרת חולים!! זה לא היה קורה, אילו לא חשו עידוד, תמיכה ורוח גבית ממעצבי דעת הקהל.

צרכני התקשורת נרמזים (בשלב הזה) שלקטסטרופה המתקרבת יש כתובת מוגדרת- וזה לא המתמחים המתפטרים. רמז מניפולטיבי המתעלם מהסיטואציה האובייקטיבית: המשבר עם הרופאים הסתיים בחתימה בין הצדדים. מה שאנחנו רואים זה ניסיון סחיטה. מי שסולד מעובדות שידלג על השורות הבאות.

אחרי מאבק שכלל שביתת רעב, נחתם הסכם עם המנהיגות הנבחרת והלגיטימית של הרופאים. אני חוזר- נחתם הסכם עם המנהיגות הנבחרת והלגיטימית של הרופאים. על פי כללי המשחק- הסכמים יש לכבד. גם אם לפני או אחרי החתימה יש מי שסבור, שההסכם אינו לטעמו. הנכון היה, שהרופאים יכבדו את ההסכם- ואם יש ביניהם שחשים אי אמון כלפי המנהיג שחתם בשמם- יורידו אותו בקלפי. אלה כללי המשחק.

ולפני שאני ממשיך כמה מילים על מי שהתקשורת מכנה "פקידי האוצר". מיהם האנשים "הרעים" האלה. מדובר בקבוצה חרוצה שעושה מאמץ לשמור על הקופה הציבורית. זה קשה. כל סקטור אורב ועוקב בשבע עיניים על ההישגים של סקטור אחר. הם צריכים לעבוד בסביבה עוינת. אילו האנשים "הרעים" האלה היו "טובים"- כולנו היינו משלמים מחיר כבד.

המתמחים המתפטרים לא צודקים! נכון, מותר להתפטר, ואין טעם להחזיק בכוח מי שנקעה נפשו ממקום עבודתו. זה לא רק זכות יסוד וחוק חופש העיסוק, זה גם היגיון פשוט. אבל מה שאנחנו רואים כאן, זה לא רופאים שמאסו בעיסוקם, אלא איום במסגרת מו"מ על הסכם שכר. זה אסור!!

צריך לזכור שלהתפטרות הזאת- אם תצא לפועל- יש אח"כ. הנשארים יכרעו תחת העומס, וחולים ימותו. אני אגיד את זה עוד פעם: הרופאים הנשארים יכרעו תחת הנטל- וחולים ימותו. נו? האם התוצאה הזאת לא עושה את ההתפטרות לאסורה? תגידו, שניתן למנוע זאת, אם הממשלה תיכנע לדרישות האולטימטיביות שלהם. גם לזה יש אח"כ- גרוע לא פחות. אם מותר לפתוח הסכם חתום תחת אולטימאטום- אנא אנו באים?…

התקשורת חייבת להסתכל על המאבק הזה מנקודת המבט של החולים והמשק. במקום לתמוך במתמחים- מה שמטעין אותם בקשיחות!- היו חייבים לגנות. בדמוקרטיה יש כללים, והמתמחים שברו אותם. לא לחינם העיתונאים מוגדרים "כלבי השמירה של הדמוקרטיה".

מאליה מזדקרת השאלה: איך יכול להיות שתחת שלטון אולמרט הכול היה בסדר, ופתאום מגיע ליצמן- מביא תוספת לבריאות של שני מיליארד שח- ואזרחי ישראל שומעים זעקות שבר? למשבר הזה יש אימא מופקרת- התקשורת…

תגובה אחת לפוסט "למשבר הזה יש אימא- התקשורת"

כתיבת תגובה

*